Nonie Aznida : Gadis Berkaca Mata: October 2015

Saturday, October 31, 2015

CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015


Assalamuaikum and hye uolls
Tiba2 dapat idea nak update entry pasal contest review link.my 2015 ini.
Bila Nonie tengok blog kak Lyssa Faizureen pasal contest review ini.
Sebab Nonie rasa contest ini sangat berguna dan bagus.

Link.My
Memang tak pernah tau. Ini 1st time tahu. Apa itu link.my ?

Link.My adalah satu produk daripada syarikat tempatan yang menyediakan servis pemendek URL dan memberikan bayaran kepada pengguna mengikut jumlah pelawat.

Bagus jugak Link.My ini. Hari ini baru Nonie register Link.My . Harap2 dapat membantu jana pendapatan ye.

Jenis akaun Link.My ada dua iaitu Publisher and Advertiser

Okay, Nonie nak share pasal Contest Review ini.

[Image: contestbanner2.png]


Hadiah nya sangat lumayan. Kalau ada rezeki, Insya Allah Nonie dapat. Harap2 lah menjadi kenyataan. Kita tengok syarat pernyataan, Syarat Review dan Hadiah yang disediakan. Nak tau lebih lanjut, klik link yang dah highlight warna torquise tuh.









[Image: GIVEAWAY.jpg]

Sangat lumayan kan. Nonie hanya mencuba nasib. Mana lah tahu dapat. RM4000 macam2 kita boleh buat. Semua ada impian dan angan2 kan. Kita berusaha lah sampai dapat.
Cuba tekan link ini  : http://lynk.my/UqT
Memang pendek kan. 

Sampai disini sahaja. Selamat mencuba contest ini.















Teruskan membaca post saya

Monday, October 19, 2015

Review : Polis Evo


Assalamuaikum and hye uolls
Mesti korang tertanya-tanya kenapa Nonie update entry pasal Polis Evo kan. Well, balik je rumah, ada abang tanya and bila kawan2 tanya "Dah tengok polis Evo ke ? " Mesti jawapan nya, "ohh, yeke." Dah 2kali Nonie tengok wayang cerita nie. Rasa memang nak tengok lagi. Tapi bila dah stay at home nie mesti susah nak keluar. Nak ajak kawan2 keluar, diorang semua tengah final exam season. Lama nak menunggu diorang. Nak suruh abang bawak, tunggu my sister in law datang sini. Aduh, memang payah.

2kali tuh Nonie tengok dekat One Segamat. Belajar dekat sana, bila free time kita memang outing. Hobi Nonie memang kaki jalan. Berkeluar jalan sakan lah kita.

Kali nie Nonie update pasal filem. Takpernah Nonie update entry pasal filem tau. Tiba2 dapat idea nak share sebab dah tengok 2kali tuh. Pertama kali, tengok dengan classmate. Second time, tengok dengan akak2. Thanks kak Naqiah sebab belanja tengok filem nie lagi.




Sinopsis Polis Evo
Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu. Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas dan sering bertindak tangkas dan ini berbeza sekali dengan Inspektor Sani, yang lebih mengikut prosedur dan protokol. Ketidakserasian itu membuatkan misi mereka hampir gagal. Segalanya berubah apabila ketua penjenayah, Izrail mula melibatkan keluarga Inspektor Sani dalam kes ini. Inspektor Khai dan Inspektor Sani kini sedar mereka perlu belajar bekerjasama bagi menyelesaikan misi mereka. Berjayakah mereka melumpuhkan operasi pengedaran dadah tersebut? Dan apakah pengorbanan Inspektor Sani untuk menyelamatkan keluarganya?


Ada Shaheizy Sam and Zizan tuh. Mesti lah suka and berkobar-kobar nak tengok filem nie. Semua orang happy tengok nie. Ada scene yang mencuit hati. Terutama watak inspektor serious and badan sado yang berasal dari Kuala Lumpur, satu lagi inspektor kelakar yang berasal dari Terengganu. Mereka sangat memberikan kerjasama yang baik walaupun mula2 ada perbezaan di antara mereka. Nonie salute tengok filem nie. Nama pun polis mesti ada pistol and aksi2 yang sangat mengagunkan. Bila tengok Nora Danish berlakon sebagai adik Inspektor Sani yang bernama Anis. Inpektor Khai terpikat dengan Anis tuh. Serious, keseluruhannya memang best. Filem paling best pada tahun 2015. Masih di pawagam lagi. Lama tuh. 

Yang paling Nonie salute watak penjahat tuh memang MENJADI, AWESOME AND REAL. Fuhh, terbaik ! Kalah watak penjahat di filem lain. Diorang nie memang penjahat evo. 


Rugi siapa belum tengok nie. Mesti kena tengok. Filem paling MeleTOP nie. Paling Gempak. Support filem tempatan kita. 













Teruskan membaca post saya

Monday, October 12, 2015

Rindu Korang


Assalamuaikum and hye uolls
Hari tuh ada update pasal Ucapan Untuk Roomate. Sebab rindu sangat, itu jadi ucapan yang ringkas. Nak luahkan banyak2 tapi jadi pendek sikit. Kalau banyak2 pun, boleh jadi karangan panjang beratus patah perkataan. Biar simple asalkan bermakna. Itu jela yang mampu.

Kali ini menaip entry ini sebab luahan rasa rindu kepada classmate ku. Yela, detik perjumpaan dengan diorang dah 5bulan. Aku mula masuk pada 7 Jun 2015. Aku sepatutnya masuk 2 Jun tapi bila aku check keputusan online nama aku tidak berjaya. Memang aku frust aku masa tuh. Tiba2, lepas diorang nak habis MDS baru dapat call dari Miss Lina. Alhamdulliah, aku happy sangat masa tuh.

Aku sediakan coretan untuk korang :
Assalamuaikum classmate ku sekalian. First of all, thanks terima aku jadi kawan korang. Walaupun aku jenis susah nak terima masa aku mula2 aku. Maklumlah, masa tuh first time aku keluar dari tempat aku. Mula2 aku masuk, tiba2 dapat kerja berkumpulan. Agak shock jugak masa tuh. Aku mula2 masuk aku duduk sebaris dengan Oya and Amira. Diorang nie memang rapat sebab diorang same wing, makan sama2 and semuanya sama. 1st group untuk entrepreneurship (akhirnya betul jugak ejaan aku tanpa garisan merah), aku sekumpulan dengan Shafiq, Hafizan and Fadzlina. Kena buat pasal promote the product. Bulan 6, memang macam2 dugaan yang aku hadapi terutama demam and gastrik datang masa bulan puasa. Aku kenal ude or dikenali dengan Nurhidayah Yusri, aku tak berapa ingat sangat tapi buat kitaorang rapat bila kitaorang sama kolej Zamrud. Apa2 sebelum pergi kelas, mesti aku Whatsapp dulu dengan dia. Memang nak pergi kelas sama2. Thanks ude sebab boleh bersabar dengan perangai aku and sudi jadi kawan aku. Teman aku outing ke One Segamat. Thank you very much. Semoga kita dapat berjumpa lagi. Kalau aku ada masa, aku nak jumpa kau dekat Joho. Last but not least, kerja berkumpulan buat kali terakhir, macam2 yang berlaku tapi itu semua dah lepas and kita dapat buat dengan jayanya. Macam2 kita dah belajar di uitm ini terutama cara nak buat business plan. Thanks kepada Oya, Amira, Salihin, Daus and Azim kerana sudi terima aku bekerjasama dengan korang. Walaupun aku dah buat korang stress dengan perangai aku. Yang lain2, aku kena sebut nama korang selain nama aku dah sebut di atas : Hanina, Ekin, Farahin, Nadira, Tasha, Rabiah, Atika, Aminah, Alia, Aisah, Husna, Haziqah, Maslinda, Tisya, Ridwan, Fatin, Haiqal, Sharil, Akalili and Manje. Okay, semua sekali 30 orang termasuk aku. Maafkan aku jika ada tersinggung perasaan korang secara sengaja or tidak sengaja.Maaf kalau aku tak banyak spend time dengan korang. Kita pasti bertemu suatu hari nanti, Insya Allah. Banyak memori yang kita lalui terutama berbuka puasa yang terakhir bersama korang sebelum cuti raya. Akan selalu merindui korang. Love you. Sincerely, Nida.

Baru aku perasan kenapa nama Oya and Amira disebut dua kali. Sebab aku mula kenal diorang walaupun masatuh aku tak berapa rapat sangat dengan diorang. Sebab sebelum aku balik, aku jumpa diorang dekat bilik. My classmate JPD0021B korang memang awesome, ohsem. Gambar2 korang akan ku simpan buat kenangan. Selamat bercuti sem kita. Aku mereput dekat rumah je. Kalau ada apa2, aku contact korang.

Inilah Aznida. Photoshoot di DST selepas exam


Sampai disini saja yang mampu ku luahkan. Jika ada silap, aku minta maaf.





Teruskan membaca post saya

Sunday, October 11, 2015

Ucapan Buat Roomate ku (Rindu)

Assalamuaikum and hye uolls
Blog nie memang berhabuk sampai aku taktau nak update apa. Idea nak ubah memang tak sampai dalam diriku. Kini tiba masanya aku update story tentang apa yang ku lalui semasa berada di UITMJ.
Ucapan buat roomate ku khas untuk diorang sebab lebih dekat and lebih memahami perangai saya. Hehe.

Masa mula2 sampai sana, bila dapat tau kena duduk kolej Zamrud. Dalam hati cakap, okay dekat je. Sekali dapat kunci 221D. Fuhh, nampak hutan. Kena naik turun tangga pulak tuh. Haha. Dah la masa 7Jun masa tuh cuti sekolah, kena pisah dengan kawan2 adela. Memang masa tuh, tengah sedih. Bawak barang macam nak pindah rumah. Apa nak buat, hati dah suka nak masuk Universiti kan. Haha. Aku datang dengan pakai baju kurung warna coklat. Sampai bilik tuh, memang terpinga-pinga. Maklumlah first time.

Dah nama nya roomate mesti ade dengan kita selama 24jam. Dari pagi sampai malam.

Assalamuaikum and salam semua. First of all, Nonie nak minta maaf jika ada tersinggung perasaan terutama Kak Naqiah, Kak Farah, Kak Adik and Ieka. Thanks sebab terima perangai Nonie selama berada di bilik itu. Maaf jika Nonie ada buat silap secara sengaja or tidak sengaja. Thanks kak Naqiah belanja, masakan and teman masa kita tinggal berdua untuk Nonie. Masa tuh memang ada mimpi kena kacau dekat bilik. Takut sangat masa tuh. Thanks kak Farah sebab bagi Nonie pinjam sudu kecik berbulan2 and bagi makanan. Thanks kak Adik bawak Nonie jalan2, belajar cara nak berjual di bilik ke bilik and bagi Nonie rasa makanan yang kak beli. Thanks ieka sebab teman aku and ajak aku join dengan member2 kau. Maaf ieka jika aku ajar Maths buat kau tak faham dengan cara aku. Nonie doakan akak2 dapat graduate dengan sempurna and doakan kejayaan Nonie and Ieka dengan cemerlang. Benda yang kurang baik hanya kita yang tahu. Cerita yang lama itu biarlah berlalu. Hanya kita berlima yang tahu. Jangan sampai orang lain yang tahu. Korang yang suka sakat, perli and macam2 lagi terutama rahsia Nonie. Akhir kata, maaf Nonie takdapat Nonie buat setiap sorang, satu entry sebab taktau nak cerita yang mana. Blog nie tidak boleh cerita lebih mendalam nanti ramai yang baca. Sekian, ikhlas untuk semua. Love you





Kenangan bersama roomate selepas exam


Akak2 roomate.


Itu saja yang mampu Nonie buat. Jika ada salah dan silap dalam entry ini, Nonie minta maaf jika Nonie menaip sikit je. Banyak yang ingin diluahkan, tapi kenalah tapis2. Takboleh cerita semua. Hehe. Ada masa, kita pasti bertemu. Insya Allah.




Teruskan membaca post saya